cropped-logo-sajt.png
Celulit tretman beograd

Pre nego što počnemo zašto treba da uklonite celulit i kako će te to postići, da napomenemo da ta dosadna „pomorandžina kora“ je vidljiva kod žena svih dobi (kod mlađih uglavnom manje) i različite građe – bile mršave ili elegantno popunjene. Čak ga i neki muškarci imaju. Mnogi misle da je to čisto estetski problem, ali mi se ne bi složili sa tim, a u daljem tekstu navešćemo vam i razloge naše tvrdnje.

Celulit pre svega treba da uklonite ne bi li svoj organizam očistili od toksina, pa tek onda zbog estetskog razloga.

Šta je celulit?

Celulit je deformitet koji je vidljiv kao naborana koža, koju nazivamo pomorandžina kora, a nastaje zbog nemogućnosti razlaganja masti i sakupljanju štetnih materija u sloju ispod kože. Najviše se javlja na sedalnoj regiji, zadnjici i butinama, pošto se tu najsporije razlaže, ali ga je moguće imati i na drugim delovima tela.

Potparno vezivno tkivo koje obuhvata masne naslage popušta pod većim pritiskom, pa zbog toga na tim mestima nastaje celulit. Međutim, tu nije kraj problema. Kada se desi navedeno dolazi i do zastoja limfe i pojave edema. Zbog toga vezivno tkivo postaje veoma slabo i počinje da gubi svoju primarnu funkciju. Sve navedeno se dešava jer prethodno navedene pojave dovode do poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva i onda celulit nastaje.

Šta su glavni uzroci celulita?

Glavna tri da uzroka za pojavu celulita su pol, genetika i način života. Na neke možemo da utičemo na neke ne.

Savremeni način života doveo je do toga da većina ljudi ima problem sa šećerom. Tako da danas treba da se vodi računa o unosu šećera tj. o insulinskoj rezistenciji, ne bi li se sprečio dijabetes. Dijabetes ima ogroman uticaj na mikrocirkulaciju i rad hormona, čiji ispravan rad prouzrokuje kožu bez celulita.

Zadržavanje vode u organizmu (zbog kojeg dolazi zbog neispravnog rada nadbubrežne žlezde). Takođe, okidač za celulit je i stres, pre svega jer može da utiče na rad drugih organa, pa i hormona.

Mnogi medicinski stručnjaci se slažu da je svemu gore navedenom jedan od glavnih uzroka poremećena limfna drenaža.

Koje vrste celulita postoje?

Celulit, najpoznatiji deformitet kože sadašnjice, možemo podeliti u tri vrste:

  1. Vlaknasti celulit – Tvrd je na dodir. Čvorovi se pomeraju kada se koža uštine. Uglavnom prouzrokuje bol i uvek je vidljiv. Ova vrsta celulita je neophodno ukloniti, pre svega zbog osećaja boli.
  2. Adipozni celulit – Mekan na dodir. Ne vidi se kada se koža uštine. Ne stvara osećaj boli. Javlja se pre svega zbog neadekvatne ishrane i manjka fizičke aktivnosti.
  3. Vodeni celulit – Mekan na dodir. Vidljiv i bez stiskanja kože. Javlja se kao posledica višesatovnog sedenja, zastoja cirkulacije i zbog zadržavanje vode u organizmu.

Da li redovno vežbanje uklanja celulit?

Vežbe koje za cilj imaju da ojačaju i toniraju mišiće, pa samim tim zatežu kožu mogu pomoći u smanjenju celulita. S druge strane, jedna od najvećih zabluda o celulitu je da on pogađa samo one koji imaju problem sa viškom kilograma i ne vode računa o sebi. Mnogi misle da ako smršaju da će smanjiti i celulit.

Međutim, celulit je stukturni problem, tako da gubitak težine može, ali i ne mora pomoći. Ponekad, opuštena koža zbog gubitka težine čini celulit još uočljivijim.

Koja je najdelotvornija celulit terapija?

Današnje tržište je prezasićeno mnogim tretmanima za uklanjanje celuita, što invazivnim, što neinvazivnim. Neki daju brzi rezultate, za neke ćete trebati da odradite višemesečnu terapiju.

Naš estetik centar, Body Time, se odlučio da pored ručnih masaža za uklanjanje celulita, da vam pruži mogućnost i uklanjanje celulita na neinvazivan način uz pomoć savremene tehnologije – italijanskog aparata Endospheres.

Endosfera pre svega čisti limfu i ubrzava metabolizam, a potom izbacuje masne naslage. Naime, italijanski aparat pomaže da dođe do pravilnog rada mikrocirkulacije krvnih sudova, što dovodi do poboljšanja celokupnog protoka krvi u organizmu i stimuliše nervne završetke u mišićima, pa se uz pomoć toga stvara mišićni tonus – što pored eliminacije celulita prouzrokuje i dizanje zadnjice.

Razlozi zašto smo se odlučili baš za tretman endosfera ima mnogo, a mi ćemo vam navesti one najbitnije:

Tretman se za efikasne rezultate radi u paketu od 12 terapija, svaki drugi ili treći dan. Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana.

Da li endosfera čini čuda?

Da, čini. Međutim, da bi vaše telo došlo do brzih rezultata i trajnih potrebno je da promenite životne navike. Celulit se može eliminisati, ali da se ne bi vratio, vi morate da promenite svoj životni s til.

Treba da izbacite slatkiše, hranu koja sadrži zasićene masti i naravno fast food jer sve zajedno dovodi do pogoršavanja hormonske slike, pa samim tim i pojavu celulita. Redovna fizička aktivnost, bila u vidu treninga ili svakodnevnog šetanja. Povremeni detox program može samo poruzrokovati još savršenijem telu. Na kraju ili početku, da  bi rezultati endosfere bili trajni, neophodno je da idete na održavanje u određenom vremenskom periodu.

Više o tretmanu i radu endosfere, možete pročitati OVDE.